Miksi saan kaksi sähkölaskua?

Sähkön siirto ja sähkön myynti on eriytetty toisistaan. Jakeluverkkoyhtiö vastaa sähkön siirrosta omalla jakeluverkkoalueellaan ja laskuttaa siitä. Valitsemasi sähkönmyyjä laskuttaa sähkön omalla laskullaan. Mikäli asut Forssan Verkkopalveluiden jakeluverkkoalueella ja ostat sähkösi Forssan Energialta, saat vain yhden laskun, jossa on sekä siirto että myynti.

Kuinka usein saan sähkölaskun?

Laskutus perustuu asiakkaan paikallisen verkkoyhtiön ilmoittamiin tarkkoihin kulutustietoihin. Arviolaskutusta käytetään ainoastaan niissä kohteissa, joissa ei ole etäluettavaa mittaria. Tasaerälaskutus ei ole mahdollinen.

Laskutamme kaikki käyttöpaikat 12 kertaa vuodessa.

Laskuja voit tarkastella helposti Ropo Online -palvelussa, joka on avoinna ympäri vuorokauden.

Missä ja miten voin tarvittaessa sopia laskun maksuajasta?

Jos tarvitset lyhyen maksuajan laskulle, sinulla on eräpäivän jälkeen 14 päivää aikaa maksaa lasku ilman maksumuistutusmaksua ja siitä aiheutuvia kuluja. Jos tarvitset tätä pidemmän maksuajan, ota yhteyttä Ropo Capital Oy:hyn ennen kuin lasku erääntyy. Suoramaksulaskun maksupäivää emme voi siirtää. Lähetämme maksumuistutuksen 14 päivää alkuperäisen eräpäivän jälkeen.

Miten saan sähkölaskuni e-laskuna?

Saat e-laskun vaivattomasti käyttöösi oman verkkopankkisi kautta. Mikäli et vielä ole verkkopankkiasiakas, pankkisi antaa sinulle pankkitunnukset ja opastaa verkkopankin käyttöön.

Mistä sähkölaskuni muodostuu?

Sähkön hinta muodostuu kolmesta osasta; sähkön siirtopalvelusta, sähköenergiasta eli myynnistä sekä veroista. Sekä siirrosta että myynnistä veloitetaan kiinteä perusmaksu (euroa/kk) ja energiakulutuksen mukaan määräytyvä energiamaksu (snt/kWh). Sähkön siirron yhteydessä laskutetaan lisäksi sähköveroja, joita ovat sähkön valmistevero ja huoltovarmuusmaksu. Lisäksi sähkön siirto- ja myyntihinnat ja sähkövero sisältävät arvonlisäveron. Verojen osuus koko sähkölaskusta on keskimäärin 30 prosenttia.