Sähkögrillauksen suosio kasvaa koko ajan. Sähkögrillejä on jo tarjolla jokaisen tarpeisiin aina pienistä pöytämalleista järeisiin kesäkeittiöihin, joilla syntyy kokonaisia aterioita isollekin porukalle.

Kun grillin hankinta pihapiiriin tulee ajankohtaiseksi, otetaan harkinnan alle yleensä kaksi vaihtoehtoa: hiili- ja kaasugrilli. Myös sähkögrilleihin kannattaa kuitenkin tutustua, sillä tarjolla on monenlaisia malleja. Kun haluaa herkutella grilliruualla nopeasti ja helposti, on sähkögrilli paras vaihtoehto.
— Sähkögrilli hankitaan usein varsinkin parvekkeille tai patioille, joilla tulella toimivaa grilliä ei voi käyttää, kertoo K-Raudan tuotepäällikkö Sauli Kajosaari.

Joissakin taloyhtiöissä grillaus parvekkeilla on kokonaan kielletty, toisissa sallitaan pelkästään sähkögrillin käyttö. Parvekkeille hyvin sopivia sähkögrillejä löytyy monilta valmistajilta pienistä pöytägrilleistä perinteisiin pallogrilleihin.

Toisin kuin monesti luullaan, sähkögrillit sopivat myös ulkokäyttöön.
— Sähkögrillit on hyväksytty ulkona käytettäviksi. Jos vesisade yllättää kesken grillauksen, se ei ole vaarallista, mutta grilli ei saa tietenkään seistä vesilätäkössä. Taivasalla saa sähkögrillillä grillata, mutta järki käteen, ja toimitaan laitteen käyttöohjeiden mukaan, Sauli Kajosaari neuvoo.
Sähkögrilliä ei pitäisi kytkeä jatkojohtoon, vaan suoraan ulkopistorasiaan. Pitkän jatkojohdon myötä grilli menettää tehoaan.

Teho on muutenkin se asia, joka saa monet epäilemään sähkögrillin toimivuutta grillauksessa.
— Ulkopistorasian sulakekoko rajoittaa grillien tehoja. Niistä ei voida tehdä kauhean tehokkaita, koska muuten sulakekokoa pitäisi yleensä kasvattaa. Suomessa on pääosin 10 tai 16 ampeerin sulakkeet ulkopistokkeissa. Sähkögrillien teho pyörii 1500-2200 watin välissä. Kaasugrillin teho voi olla kolmin- tai nelinkertainen, Sauli Kajosaari vertaa.

Käytännössä pienempi teho tarkoittaa sitä, että varmimmin onnistuvat ohuemmat grillattavat kuten makkarat, kala, kanafileet ja vihannekset. Tuuman paksuisten pihvien kypsentämisessä on oltava sähkögrillin kanssa tarkkana, ettei loppuloksena ole kuivunut ja pinnalta karrelle palanut pihvi. Ohuet, noin sentin paksuiset pihvit, onnistuvat paremmin.

Grillaamisen jälkeen sähkögrilli viedään sisätiloihin tai katoksen alle. Niin kuin kaikkiin grilleihin, siihen kannattaa hankkia suojahuppu. Se suojaa grilliä paitsi säältä, myös linnuilta, siitepölyltä ja muulta lialta.

Grillauksen makua saa puruilla

Miltä sähkögrillissä valmistettu ruoka sitten maistuu? Onko se grilliruokaa ensinkään? Jos grilliherkkuihin kaipaa savun makua, sitä saa erilaisilla puruilla ja lastuilla.
— Suomalaiset käyttävät yleisimmin leppäpurua, mutta tarjolla on monenmoisia puruja eri puulajeista. Folion sisään laitetaan purua vajaa puoli kourallista, tehdään siitä pallo ja siihen vähän haarukalla reikiä. Pallo pannaan grillissä mahdollisimman kuumaan kohtaan, lämpövastuksen päälle tai viereen. Sähkögrilli laitetaan täysille ja sitten vain odotellaan, että purut alkavat nyytissä vähän savuta ja antavat aromia, Sauli Kajosaari opastaa.

K-Raudassa myynnissä olevien sähkögrillien hintahaitari on noin 80 eurosta lähemmäs tuhatta euroa. Valikoimissa on niin pieniä pöytägrillejä kuin järeitä kesäkeittiöitä.
Esimerkiksi Muurikan kesäkeittiö on sivutasoilla varustettu grillivaunu, jossa on tuttu Muurikka-pannu ja teräskannella varustettu grilli. Siihen on saatavilla koko joukko lisävarusteita kuten savustuslaatikko ja paellapannu. Muurikalla on tarjolla myös sähkösavustin, joka muuntuu tarvittaessa grilliksi.

Lähes kaikista sähkölaitteista löytyy nykyisin vaihtoehtoja, joita voi jollakin tavalla käyttää älypuhelimen sovelluksen kautta. Grillit eivät ole poikkeus. Muurikan Classic Pro -juhlamallin mukana on langaton paistomittari MEATER, ja siihen liittyvä mobiiliaplikaatio, josta voi seurata ruuan kypsymistä. Sovellus hälyttää, kun ruoka on valmista. Muurikka lupaa, että MEATERin avulla on mahdollista grillata täydellistä lihaa. Samankaltaisilla lupauksilla on liikkeellä Weber, jonka Pulse-sähkögrilleissä on samanlainen älypuhelimen sovelluksella seurattava paistomittari.

Sähkögrillin etuja:

Grillaamaan voi ryhtyä koska tahansa. Ei tarvitse muistaa ostaa hiiliä eikä täyttää kaasupulloa. Töpseli vain pistorasiaan.

Grilli kuumenee nopeasti. Ei tarvitse odottaa hiillosta.

Grillaaminen on edullista. Tavallinen sähkögrilli kuluttaa sähköä noin 2 kWh/tunti. Kotitaloussähkön keskihinnalla laskettuna tunnin käytön hinnaksi tulee vähän yli 30 senttiä.
Kaasugrillillä tunnin grillaamisen hinta on noin 1-2 euroa. Hiiligrilliin kuluu yhdellä grillauskerralla helposti ainakin kahden euron edestä hiiliä.

Grillaaminen on siistimpää. Kun ei ole tulta, ei ole savuakaan, eikä liekeissä käryävää rasvaa.

Grillaaminen on helpompaa ja turvallisempaa. Ei liekkejä, ei kaasunkäyttöä.

Grillin puhdistus on helpompaa. Useissa malleissa on irrotettavat ritilät ja pellit sekä rasvankeräysastiat, jotka voi tiskata käsin tai laittaa tiskikoneeseen.