Merkittäviä asioita kuluneelta kuukaudelta

  • Vesivarastotilanne Pohjoismaissa muodostui sulamisvesien ja alkukesän runsaiden sateiden vuoksi selvästi normaalia suuremmaksi. Tällä hetkellä varastot ovat noin 10 % yli normaalin. Edellä mainittu asia yhdistettynä korona-pandemian laskemiin sähkönkulutusarvoihin on aiheuttanut sen, että varsinkin sähkön systeemihinnat ovat hyvin alhaiset.
  • Johdannaisten (systeemi) hinnat ovat pysyneet alhaisina. Suomen aluehinnat ovat pysyneet erittäin korkealla, lähipään tuotteiden hintataso noin 10-15 eur/MWh.
  • Öljyn hinta on viime aikoina ollut suhteellisen tasainen. Tällä hetkellä öljyn hinta ( Brent ) on noin 45 USD/barreli. Päästöoikeuden hinta on nyt noin 25 eur/tCo2.
  • Spot-hinnassa systeemihinta on ollut erittäin alhainen, noin 5 eur/MWh Suomen aluehintaero taas on ollut erittäin korkea, noin 35-40 eur/MWh.

Ydinvoima käy tällä hetkellä 45 % teholla. Osassa ydinvoimaloita on menossa vuosihuollot.

Tuulivoiman tuotanto on ollut hieman ennustettua pienempää. Viime viikolla Suomen tuulituotannon keskiteho oli noin 520 MW.

Tässä katsauksessa on esitetty ainoastaan Forssan Energian näkemyksiä eivätkä ne ole tulevaisuutta koskevia vakuutuksia. Forssan Energia Oy tai sen henkilökunta eivät vastaa näiden näkemysten perusteella tehtyjen kauppojen mahdollisista tappioista.